Almás-fahéjas másnapi zabkása
A hét második felében általában már annyira fáradt vagyok, hogy tudom: képtelen leszek másnap reggel korán kelni, hogy reggelit készítsek. Ilyenkor bizony napon jól jön, ha van a tartsolyban egy isteni másnapi zabkása recept, amit este csak néhány perc alatt összedobsz, reggel pedig csak egy kanál kell hozzá, és már eheti is a család. Na, ez az almás-fahéjas másnapi zabkása éppen ilyen.
Almás-fahéjas másnapi zabkása
Hozzávalók:
1/2 csésze mandulatej
1/2 csésze teljes kiőrlésű zabpehely (nagyszemű)
1 ek szezámmag
2 ek almalé
1 kisebb alma
1/2 tk fahéj
Elkészítés:
A hozzávalókat szépen, sorjában rétegezd egy szép pohárba. Alulra kerüljön a mandulatej, rá a zabpehely, arra a szezámmag, majd jöhet az almalé és egy kisebb alma reszelve. A tetejére pedig díszítésként a fahéj. Tedd hűtőbe. Másnapra finomrapuhul a zabpehely, és azonnal fogyasztható.
Jó étvágyat!
Fotó: thatcleanlife-blog
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!